Στο ΙΑΜΑ μπορείς να ανακαλύψεις εγχώριες ντόπιες ύλες, να αναθερμάνεις τη σχέση σου με παραδοσιακές συνταγές και τα μυστικά μίας κουζίνας που δεν σταματά να ξυπνά αναμνήσεις και να μάς εμπνέει.
Οι ατόφιες πρώτες ύλες έχουν τον πρώτο λόγο και η γαστριμαργική τέχνη του ξυλόφουρνου τον τελευταίο. Και κάπως έτσι, ένα πλουραλιστικό μενού με ελληνικό χρώμα γεννάται.
Στα κυρίως μπορείς να κινηθείς είτε σε ατομικά μονοπάτια είτε σε to-share οδούς. Αν ρωτήσεις τους ειδικούς του μαγαζιού, θα σου πουν ότι το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, το μοσχαράκι χιουνκάρ, το τραχανότο μανιταριών, η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο, τον κρασάτο κόκκορα με χειροποίητα χοντρά μακαρόνια και κρασοτύρι Σίφνου και το ριζότο Κακκαβιάς ανήκουν στα πιάτα που πρέπει να αφήσεις τον ουρανίσκο σου να ταξιδέψει.